Rozchod | Epilog

Tady máte epilog. Raději jsem ho napsala, protože kdyby ne, asi bych napsala na minimálně 4 kapitoly pokračování, které by obsahovalo Sasukeho zase jako hajzla, který se chce nabourat do Narutovy rodiny. Uff.
Ehm... technická - čtu na wattpadu jeden skvělý SN mpreg příběh a tak nějak uvažuju nad tím, že bych ho přeložila do češtiny. Musela bych se samozřejmě zeptat jeho dvou autorek (přivolání verze je ve španělštině, druhá v angličtině), s jejich svolením bych tedy příběh přeložila. Bylo by to pro mě oddechovější než psát vlastni povídky. No, to by bylo ale až o hlavních prázdninách.
Užijte si naprosto poslední díl rozchodu a já se těším u další povídky. :3 K Duši by vám mohla v dubnu (pokusím se to stihnout dřív) přibýt omegaverze. ♥

Černovlasý muž sledoval mladou dívku za barem v jedné z místních kaváren. Usmívala se na své zákazníky a diskutovala se svými kolegy, vůbec si přitom nevšimla, že ji tajně pozoruje muž, ktery byl velmi podezřele oblečen. Schovával se za vysokým límcem dlouhého kabátu a bulvárním časopisem.
Pečlivě si prohlížel nejenom mladou dívku (a ten bulvár, že jo, a mladé dívky i v tom bulváru, že jo…), ale taky kluka, po kterém sem tam černovláska hodila očkem. A když jí to ten kluk oplatil, čtyřicátník se na židli napnul jako struna na kytaře. Snažil se ale zachovávat si chladnou hlavu. Nemohl se přece prozradit kvůli žárlivosti. Vlastně starostlivosti! Čistá starostlivost!
"Budete si ještě něco přát?" přišel k němu číšník.
Sasuke zaváhal. Už vypil dvě kávy, muselo být všem podezřelé, že tam sedí už přes dvě hodiny.
"Dal bych si… ten malinový pohár," objednal si první věc, která ho napadla.
"Hned tu bude," usmál se číšník a odešel.
Sasuke očima znovu vyhledal svou dceru a jejího přítele. Zdálo se, že si jen nevinně povídají. To tak! Nevinně! Akorát ji přivede do jiného stavu a uteče! A co chudák holka ve dvaceti třech letech s dítětem?!
K jeho smůle přišli do kavárny dva pro něj velmi známí lidé. Když ho uviděl, jeho srdce znovu zaplesalo, jako tomu bylo před lety. Nepochyboval o tom, že by ho mohl ještě milovat.
V mžiku zapomněl na dceru a jejího přítele. Oči měl jen pro svou dávnou lásku. I když mu bylo přes čtyřicet let, jako Sasukemu, pořád vypadal mladě a… v obličeji se vůbec nezměnil. Ten úsměv, ty oči…
Naruto s Hinatou se pozdravili se zamilovaným párem za barem a vybírali místo k sezení. V tom blondýnovi padl do oka šedivějící černovlásek. I jeho srdce poskočilo radostí. Po tolika letech se opět setkali.
Uchiha sledoval, jak Naruto něco šeptá Hinatě do ucha a rozešel se přímo k němu. S úsměvem od ucha k uchu ho pozdravil a bez dovolení si k Sasukemu přisedl.
"Ahoj," řekl na pozdrav Naruto.
"Ahoj," odpověděl Sasuke nejistě.
Nedokázal se mu podívat do očí. I po těch dlouhých letech jej stále miloval.
"Dlouho jsme se neviděli. Docela nedávno jsem na tebe myslel. To je ale náhoda," řekl se smíchem blondýn.
"Přišel ses mi vysmívat?" zamračil se Sasuke.
"Ne, ne," bránil se Uzumaki. "Chtěl jsem tě pozdravit. Víš, Sasuke, sice jsem ti to pořád neodpustil, ale mohli bychom spolu vycházet jako přátelé. Už kvůli našim dětem."
"Jak to myslíš, našim dětem?" zeptal se Uchiha.
Naruto si povzdechl a ukázal na mladíka na baru.
"To je můj syn, Kyousuke. Chodí s tvojí dcerou."
Sasukemu spadla brada. Tak jeho dcera chodí se synem Naruta?! Myslel si, že po tom, co ho Naruto poslal před dvaceti třemi lety do háje, se s ním už nikdy nesetká. Jak se zdá, pořád bude o svého bývalého přítele zakopávat.
Na druhou stranu byl ale klidnější. Věřil, že Narutův syn bude skvělý přítel, jako byl Naruto. Bude věrný a bude jeho dceru opravdu milovat. Navíc, kdyby se něco stalo, ví, na koho se obrátit.
"Je hezké, že se o Irin zajímáš. Tenkrát jsem si dělal starosti, jestli neutečeš, když ti řeknu, že je Ino těhotná. Ale musím říct, že jsi se zachoval správně. Sice by bylo asi lepší, kdybys svou dceru pořád nešpehoval a pořádně se s ní seznámil, ale i tak musím uznat, že se snažíš," poznamenal uznale Naruto.
"Nechci, aby věděla, kdo jsem," zavrtěl Sasuke hlavou. "Nechci, aby věděla, že je na světě jenom kvůli mojí blbosti."
"Nikdo jí neřekl pravdu, Sasuke. Ještě není pozdě to napravit," povzbudil ho Naruto a stiskl mu rameno. "Udělej to ale dřív, než odjede studovat do Evropy. Pak se vrátí až za hodně dlouho."
Uchiha si povzdechl a malinko se usmál. Jeho holčička jede studovat do Evropy. Kdyby mohl, hned teď by ji objal a řekl by jí, jak moc je na ni pyšný.
Ale to nemohl. Celých dvaceti tři let byl v kontaktu jenom s Ino, řádně platil alimenty a když bylo potřeba zaplatit něco navíc, rád vyhověl. Když se Ino provdala za Shikamara, jejich kontakt téměř vymizel. Ino a jeho dcera už nepotřebovaly Sasukeho peníze. Nepotřebovaly ani Sasukeho.
"Ví, že Shikamaru není její otec?" zeptal se s lítostným pohledem na své dceři.
"Ví," potvrdil Uzumaki. "A ráda by tě poznala."
"Co jste jí teda řekli, když ne pravdu? Že jsem zbaběle utekl? Že se bojím být jí na blízku?" pohlédl rozčileně na Naruta.
"Něco v tom stylu, jo," pokýval blondýn hlavou. "Ale ona tě neodsuzuje. Je velmi chytrá a milá, a jak říkám, chce tě poznat. Jestli jí někdy řekneš pravdu, to je na tobě."
Sasuke se zadíval Narutovi do očí. Vůbec nechápal, jak na něj mohl být Uzumaki tak milý po tom, co všechno mu Sasuke kdysi udělal. Byl to důkaz, že se Naruto nezměnil a v jádru zůstal pořád stejně laskavý.
Po chvilce se Sasuke naklonil blíže k Narutovi.
"Dvacet tři let, Naruto… jsem byl sám," pošeptal. "Vím, že máš manželku a dvě děti, a taky po tobě nic nechci, jenom… chci ti říct, že jsem na tebe nezapomněl."
Naruto jej pečlivě poslouchal. Být Sasukemu tak blízko se mu více než zamlouvalo. Byl šťastně ženatý, měl dvě nádherné děti, velmi pěkný a velký dům, spoustu skvělých přátel, ale někde v jeho nitru cítil, že to nestačí. Byl gay, všichni to věděli. Touha po jiném muži byla silná, ale on ji dokázal zkrotit a nepodlehnout jí. Byl Hinatě věrný, to nemínil porušit.
"Ani já na tebe, Sasuke," řekl popravdě blondýn a tváří se k němu přiblížil.
Skoro to vypadalo, jako by jej lehce políbil na tvář, ale to se nestalo. Dřív, než se jeho rty dotkly Sasukeho líce, se zvedl.
"No, nenechám svou ženu čekat, ne? A zvlášť ne v tak důležitý den, jako je výročí svatby. Měj se Sasuke. Brzy na viděnou," rozloučil se a spěchal za Hinatou na druhý konec kavárny.
Sasuke jen zvedl ruku na rozloučenou. Na hrudi ho bolelo, když viděl Naruta šťastného s někým jiným. Pořád to bolelo. Celých dvacet tři let měl před očima Narutovo odmítnutí. A teď ho potká. Vysmívá se mu snad vesmír?
Ani si nevšiml, kdy se před ním objevil malinový pohár, který si objednal. Už při pohledu na množství šlehačky a tvarohového krému se mu zvedal žaludek. Proč si raději neobjednal další kávu…
"Tak co?" zeptala se Naruta jeho žena.
Samotnou ji překvapilo potkat Sasukeho po tolik letech zrovna tady. Krátce po tom, co se Sasuke dozvěděl, že Naruto opustil školu a bude si brát Hinatu, zmizel. Stejně jako Naruto o něm slyšela jen letmo od Ino.
"Přišel se podívat na Irin," pokrčil Naruto rameny.
"Ona to ví?" zamračila se paní Uzumaki.
"Neví," zavrtěl hlavou blondýn. "A Sasuke ani nechce, aby to věděla."
Hinata si povzdechla. Irin měla velice ráda, starala se o ni jako o vlastní, dokud sama neotěhotněla. Pořád ale zůstávaly s Ino blízké kamarádky. Proto toho o Irin věděla spoustu, proto s ní její syn vyrůstal jako mladší sourozenec, a proto se do Sasukeho dcery později zamiloval.
Bohužel, o Sasukem toho tolik nevěděla. Když Uchiha chodil s jejím nynějším manželem, Naruto o něm básnil skoro pořád. Po jejich rozchodu se to ale změnilo. Oba dva se změnili. Zatímco Naruto se uzavřel do sebe, Sasuke hledal zábavu kde se dalo, i v nelegálních činnostech. Jakmile ale zmizel, nikdo o něm nic nevěděl.
"Ona ho ale touží poznat," namítla Hinata.
"Já vím," přitakal Naruto a sevřel její ruku. "Musíme ale jeho rozhodnutí respektovat. V minulosti dělal hodně blbostí. Kdo ví, kolik vlastně může mít dětí."
"Ale žádná z těch, které přivedl do jiného stavu, nepatřila k nám. Když teda nepočítáme Ino. Opravdu si myslíš, že byl po všem rozchodu až tak promiskuitní?"
Naruta tahle myšlenka rozrušila. Nerad na tu dobu vzpomínal. Chtěl to vytěsnit z hlavy. Sasukeho přehluboce miloval, nikdy mu nebyl nevěrný a vždy stál po jeho boku. Dalo se to samé říct o Sasukem? Všichni věděli, že po ukončení jejich vztahu se v Sasukeho posteli vystřídalo hned několik lidí. Mohlo se tohle dít ještě v době, kdy spolu chodili?
"Těžko říct, všechno jsou to informace 'jedna bába povídala'. Už o tom nechci mluvit. Máme výročí, ne? Tak si to užijme," políbil hřbet své ženy.
Fialovovlasá žena se usmála. V mžiku se její myšlenky přesunuly pouze na Naruta. Vzpomínala na den, kdy si ho brala. Vzpomínala i na to, jak se dozvěděla, že je těhotná. Její život teď patřil jen a jen jemu.
Zato Naruto se pořád nedokázal uvolnit. Sice se Sasukem vedl přátelskou konverzaci, ale jeho přítomnost ho znervózňovala. Nemohl z hlavy dostat to, co mu Sasuke provedl před více jak dvaceti lety.
Po půl hodině jeho synovi i Irin skončila šichta. Rozloučili se s kolegy, přišli se rozloučit i s manželským párem a odcházeli. Před nimi šel Uchiha. Jak se zdálo, neměl důvod dál zůstávat v kavárně.
Naruto se na něj pečlivě zadíval. Čekal, že Sasuke se svou dcerou každou chvíli promluví, řekne jí pravdu… ale on se k ničemu neměl. Pouze mladému páru s úsměvem na rtech otevřel a podržel dveře. Pak se vydal opačným směrem než oni.
Uzumaki si povzdechl. Jednou se Irin musí dozvědět pravdu. Už od malička věděla, že Shikamaru není její biologický táta, proto mu říkala strejdo. Svého otce chtěla vždycky poznat. Ino jí jednou řekla, že její otec je moc daleko, ale jednou se určitě vrátí. Do té doby ale musí čekat.
…Čekat, až Sasuke sebere odvahu.

Komentáře