Kapitola 14. - Výlet do lázní

Užijte si předposlední díl :D vyšel o něco dříve, protože se těším, až začnu nahazovat to KakaNaru :33 myslím, že mi to nakonec vyjde jen na delší jednorázovku, pak se vrhnu na ItaDei a nakonec další SN povídku. Kterou byste chtěli? Tance lásky, nebo Just be friends? (Nebo kompromis - ani jednu a hoď sem ShIzayu [ano, mám rozepsaného ShIzayu])


Hokage zvedla hlavu. Na čele se jí automaticky objevily vrásky od toho, že se jí jeho návrh nelíbil.
"Jsi idiot?!" křikla a zase se zahleděla do papírů.
"Ano, jsem!" křikl na ni nazpět a rukama bouchl do stolu. "Chci mu pomoct! Jsem jeho jediná šance!"
"Tak dost!" Tsunade bouchla pěstí do stolu, až se rozlomil a všechny papíry se rozletěly kolem. Alespoň měla výmluvu, proč nedodělat zbytečnou práci.
Chytila blonďáka za límec a zvedla do vzduchu. "Jenom kretén jako ty si může myslet, jak je to lehké! Co až se tě pokusí zabit?! Měj trochu sebeúcty!" křičela na něj.
"Jde vidět, že nevíš, co je láska! Nevíš, co všechno je člověk schopný kvůli ní obětovat!" bránil se Naruto. V očích měl slzy, které se mu zkutálely po tvářích. To Tsunade udivilo. Neměl právo takhle mluvit, ale musel, protože to byla pravda. On byl schopný se pro lásku rozkrájet na kousíčky a pak se sám zase poskládat. "Miluju ho..." přiznal se Naruto, i když to Hokage už dávno věděla. Nikdy však neviděla, jak moc se Naruto trápí. Neuvědomuje si rizika, co všechno se jemu nebo vesnici může stát, v hlavě měl jen Sasukeho.
"Jsi idiot," řekla Tsunade. Přišla k oknu a při pohledu na svou vesnici zavzpomínala. Všechno, co milovala, ať už se jednalo o vzpomínky z dětství nebo lidi, všechno se vázalo na Konohu. Přitom se ale usmála a po tváři jí stekla slza, kterou mohl Naruto vidět jen díky odrazu ve skle. "Milovala jsem... ale umřel pro vesnici," pošeptala potichu. Cítila, že by se jí zlomil hlas, kdyby mluvila hlasitěji. "Máš mé povolení pod jednou podmínkou." Naruto netrpělivě čekal na odpověď. Pokud to bude nějaká osobní stráž, tak ať na to rychle zapomene. "Že se oba vrátíte v pořádku..." řekla potichu. Rukou mu pokynula, aby odešel, že chce být chvíli sama.
Naruto měl v plánu se jí později omluvit, nic z toho neměl říkat... Sám ví, jak těžké je ztratit někoho blízkého, zvlášť lásku.

"Sasuke, sbal si věci," poručil Naruto a vzal Menmu. Do jeho tašky ke kočárku mu zabalil několik věcí na převlečení, plíny, nějaké hračky a samozřejmě další pomůcky pro děti.
"Cože?" nechápal Sasuke. Vypadal i trochu naštvaně, hlavně proto, že mu Naruto vzal Menmu přímo z ruk.
"Jedeme na výlet, jenom ty a já," oznámil mu rozjasněně a položil svého syna do kočárku. Vytáhl dva menší kufry a začal je plnit oblečením.
"A proč?" ptal se Sasuke dál. Očividně se mu nelíbila myšlenka strávit několik dní osamotě s někým, kdo po něm jistojistě jede. Je to příliš nebezpečné.
"Chci ti pomoct," přiznal blonďák, aniž by ustal v činnosti.
"Nechci," protestoval Sasuke a posadil se na postel. Až když se na něj Naruto podíval, uvědomil si, že to Sasuke myslí smrtelně vážně. Vypadal jako uražené malé dítě.
"Sasuke," oslovil ho a klekl si před něj. Dlaně mu položil na stehna a konějšivě po nich přejížděl. V jeho očích hledal jakoukoli odpověď, proč nechce s ním strávit nějaký čas. Ale nemusel to hledat v jeho očích, věděl, čím to je. Sasuke ho nenávidí kvůli blonďákovým citům k němu. "Bojíš se, že ti něco udělám?" zeptal se. Sasukeho reakce ho šokovala a pořádně zmátla. Uchiha se přikrčil, začervenal a oči sklopil k zemi. Co si o tom myslet? Nejdřív si hraje na panovačné děcko, a pak na jakousi stydlivku?
"Ne," pošeptal černovlásek. Jeho oči byly ještě smutnější a to Naruta žralo.
"Fajn, rozhodl jsem se. Jenom odvezeme Menmu k Sakuře a vyrazíme do lázní," řekl rozjasněně.
Sasuke o přes všechny své protesty nakonec poslechl. Poznal, že s blonďákemm je zbytečné se hádat. Je tak tvrdohlavý a to se ještě chce stát Hokagem...
Jashin s námi, pomyslel si Uchiha.

Po hodině pomalejší chůze dorazili na místo. Pro Naruta velmi znamenalo, protože tam byl několikrát s týmem sedm a později i s Jiraiyou. Zkrátka tam zůstalo pár hezkých vzpomínek, které bylo těžké opustit. Vzpomněl si na jednu, kdy Kakashi-sensei musel náhle odejit a oni dva osaměli. Jako vždy se začali hádat, tentokrát se Sasuke poškleboval Narutovi, že v jeho klíně mu visí nějaká žížalka, aby ho náhodou nekousla a on nebyl ještě víc blbý. To samozřejmě Naruta naštvalo a začal chtěl vidět Sasukeho přirození - prý určitě není větší, než jeho. Jen, co se ho dotkl, ztuhl. Uchiha stál v pozoru a celý rudý ho odstrčil.
"Ne-nesahej na mě!" křikl a otočil se k němu zády.
Naruto jen zaťal ruce v pěst a z očí mu srčely jiskry. "Jak si dovoluješ myslet na Sakura-chan?! To je moje láska!" začal ho poučovat, že růžovlasá dívka bude jeho, že je lepší než Sasuke a rozhodně ji miluje.
"Fajn, choď si s ní. Mě holky nezajímají," odsekl Sasuke. Hned zrudl, když si uvědomil druhý význam a uviděl Narutův úchylný úšklebek. "Usuratonkachi! M-myslel jsem jako- že s žádnou nechci chodit!"
"Nepopírej! Někdo je tu na chlapečky, Sasuke, kdo to asi tak bude?" šklebil se Naruto.
Některé vzpomínky je lepší nechávat...
Pronajali si pokoj pro dva na tři dny. Dostali kimona, Naruto modré a Sasuke červené. Blonďák měl v plánu si užít tu chvilku se Sasukem. Sice ho neměl dokonale promyšlený, ale přinutí Sasukeho si vzpomenout na Narutovu lásku a zase se dají dohromady. Jenomže ne vše je tak jednoduché, jak na první pohled vypadá.
"Mám hlad," řekl Sasuke lhostejně. Čekal, až Naruto vytáhne peněženku a pozve ho na večeři. Přesně tak se stalo. Uchihovi se rozbušilo srdce, když si s ním Naruto propletl prsty. Nic ale neříkal, snažil se si zvyknout. Po dlouhé době jsou na veřejnosti jako pár.
"Co si dáš?" zeptal se natěšeně blonďák. On si nemusel vybírat, měl už dávno vyhlídnutý ramen.
"Hm... Řecký salát," odpověděl jednoduše Uchiha a menu zavřel. Pohled stočil na západ slunce, poté zavřel oči. I když byl podzim, příjemně hřálo do obličeje.
Naruto se nemohl Sasukeho vynadívat, byl tak krásný, když měl uvolněnou tvář. Rukou ji otočil k sobě, nahl se přes stůl a Sasukeho políbil. Chtěl, aby si vzpomněl úplně na všechno, ať už to bylo jakkoli bolestivé. On mu pomůže tu bolest zvládnout.
Sasuke ho kousl do rtu. Byl v šoku z toho všeho, co se děje kolem něj za poslední dobu.
"O-omluv mě!" vymluvil se a spěchal na záchod zvracet.
Naruta zasáhla dýka rovnou do srdce.
Sasuke ho nemiluje...

Komentáře