Valentínske hry 2/2

Táto blbosť je strašne dlhá, tak som to rozdelila na dve časti :DD


Sasuke s Narutom na to dokázali len nemo hľadieť.
"Tak sa zatiaľ majte. Nech vyhrá ten najlepší," Finn sa zasmial ich vyvaleným výrazom a spolu s partnerkou sa zamiešal do davu.
Dvojica z Konohy dala hneď hlavy dohromady.
"Prečo nám o tom nikto nepovedal?! Mali sme si to všimnúť, veď sú všade srdiečka a ružové ozdoby... Navyše je február!" Sasuke si skryl tvár do dlaní.
"Toto si Tsunade no baachan vypije... takýto podraz... Keby sme vedeli, že je to súťaž o najroztomilejší pár v Zemi Ohňa, tak by sem ani jeden z nás nešiel," Naruto nafúkol líca.
"Usuratonkachi! Veď práve preto nám to nikto nepovedal!"
"Máš pravdu... Ale čo teraz spravíme? Počul si toho namysleného idiota...?" zahľadeli sa na seba a naraz vyslovili: "Vyhráme to!"
"Urobím pre to všetko! Aj keby som mal hrať to najdievčenskejšie dievča na svete..." dodal Naruto.
"Len aby si to nevzal späť..." doberal si ho Sasuke.
"Uzumaki Naruko nikdy neberie svoje slová späť!" obaja sa zasmiali.
"Zdá sa, že sa do tej postavy začínaš vžívať..." zahľadel sa naňho Sasuke s úsmevom a otvoril ústa, aby mu ešte niečo povedal, ale od pódia za zrazu ozval silný hlas.
"Milé dámy a páni, vážení hostia. Vítam vás na dnešnej valentínskej slávnosti!" muž, ktorý ju uvádzal sa na chvíľu odmlčal aby na seba upútal pozornosť všetkých zúčastnených. "Našich súťažiacich dnes čakajú tri vzrušujúce súťažné úlohy, s ktorými sa budú musieť popasovať. Po každej z nich ich naši porotcovia ohodnotia bodmi od nula do desať. Dvojica, ktorá skončí s najväčším počtom bodov bude vyhlásená za princa a princeznú dnešného večera! Týmto otváram tohtoročné Valentínske hry! Dovoľte mi pozvať našich súťažiacich na pódium a patrične vám ich predstaviť!"
"Tak toto je konečná..." zazúfal si Naruto, keď slimačím tempom kráčali k usmievavému pánovi s mikrofónom. Zrazu ucítil ako ho Sasuke chytá za ruku. "Čo to stváraš?!" zasyčal naňho a snažil sa jeho ruku striasť.
"Všetci sa držia. Naruko, ak to chceš vyhrať, tak sa ma chyť a usmievaj sa," precedil cez širokánsky úsmev. "Sme zamilovaný pár, nezabúdaj na to."
Naruto sa jeho ruky teda chytil a dokonca si s ním preplietol prsty. Vystúpili po schodíkoch na vyvýšené pódium. Naruto zakopol o svoje dlhé šaty a keby ho Sasuke nedržal, určite by spadol. Začalo sa predstavovanie dvojíc a toho, akú dedinu reprezentujú. Muž čítal z papiera mená a keď sa dostal k nim, povedal: "A tu sú Uchiha Sasuke-kun a Yamanaka In-"
"Prepáčte," prerušil ho Sasuke a keď obecenstvo začulo jeho sexy hlas, zborovo zavzdychalo. "Nastala zmena, slečna Yamanaka Ino sa z osobných dôvodov nemohla dostaviť, takže je tu so mnou moja Uzumaki Naruko-sama."
Po týchto slovách obecenstvo zavzdychalo ešte väčšmi, zato Naruto úplne očervenel. Ešteže to make-up aspoň trochu zakrýval.
"No, myslím, že tomu tak náhoda chcela, Sasuke-kun. Naruko-sama je naozaj pôvabná, máš dobrý vkus!" pochválil ho pred všetkými moderátor a žiarivo sa usmial. Z hľadiska sa ozval potlesk.
"Tvoja?!" zavrčal Naruto potichu. "Čo malo znamenať to: moja Uzumaki Naruko?!"
"Musel som im dať nejako najavo, že my dvaja k sebe patríme. A nie je na škodu, trochu si nakloniť obecenstvo..." pohodil hlavou Sasuke.
"No jasné, veď Sasuke Uchiha si svojím šarmom získa všetkých..." prehodil sarkasticky Naruto a ignoroval ďalšie moderátorove reči.
"Aj teba?" skúsil to žartom Sasuke.
"Ťažko, lebo viem, aký si v skutočnosti," Naruto sa zatváril, akoby vedel niečo, čo iní nevedia.
"Vážne? A aký som?" zaujímalo ho.
"Nepríjemný, necitlivý a sarkastický," vyplazil jazyk blonďák a konečne sa usmial.

"Taaaaaakžeeeeee," zatiahol moderátor, aby opäť všetci začali dávať pozor. "Predstavím vám prvú z troch zábavných disciplín. Predom vám vravím, nemáte sa čoho báť, Valentínske hry sú tu od toho, aby ľudí pobavili, preto sú úlohy úplne jednoduché, ak ste ako pár aspoň trochu zohraný. Ako prvé teda poprosím pánov, aby dobre počúvali, lebo táto úloha sa týka predovšetkým ich. Každý z vás má desať minút na to, aby urobil svojej drahej polovičke, čo najkrajší účes," ozvalo sa všeobecné prekvapenie. "K dispozícii máte všetko, čo nájdete v tomto kufríku. Viac vás nebudem zdržovať, pusťte sa do toho!"
"Ú...čes...." Naruto so Sasukem sa zatvárili zúfalo. "Kto, preboha, vymyslel túto úlohu? Ľudia, ste vy vôbec normálni?" Sasuke strácal nervy. On čaká nejakú poriadnu súťaž a ono je to takáto prkotina?!
Táto úloha pre nich teda nevyzerala vôbec ružovo, lebo Sasuke nemal ani len poňatia, ako sa zapletá obyčajný vrkoč. Nakoniec boli zachránení len tým, že ani väčšina chlapcov z iných dedín sa do kaderníckeho remesla nevyznala, takže to skončilo akurát tak vtipným fiaskom. Zdalo sa však, že to ani moderátorovi, ani divákom nevadí. Naruto si uvedomil, že im išlo presne o to. Pobaviť sa.
"Sasuke... Toto už nemáme šancu dohnať, my to naozaj prehráme!" zavzdychal Naruto, ktorý mal vlasy opäť v pôvodnom účese, a div sa Sasukemu nehodil okolo krku. Skončili s číslom štyri a ak by to mali vyrovnať, museli by byť prví v ďalších dvoch disciplínach. Sasuke zachytil Finnov samoľúby pohľad. Predsalen, v prvej úlohe určite zabodovali viac, ako Sasuke s Narutom. Čiernovlások zaťal zuby.
"Naruto, dobre ma počúvaj, my ich vyhrať nenecháme. Nie bez boja. Pozri, práve nám idú oznámiť druhú úlohu. Spoločne to zvládneme," modroočko k nemu zdvihol pohľad. Zdalo sa mu zvláštne, že ho Sasuke práve nazval "Naruto" a nie "Naruko," ale nechal to tak.

"Druhá úloha už bude o niečo zaujímavejšia ako tá prvá. Všetkých účastníkov hier poprosím, aby sa postavili na parket, ide sa tancovať! Ideme si otestovať, ako ste na tom s valčíkom. Porota vás bude podrobne sledovať. Hodnotí sa aj elegancia pohybov, aj výdrž. Nech sa páči, môžete začať!" pustiala sa hudba a páry sa začali rovnomerne rozostupovať a chytať sa za ruky.
"Sasuke... To je ako za trest! Ja totiž... ja.. neviem tancovať!" zašepkal Naruto s rukou pri ústach, akoby sa bál, že ich začuje ešte niekto iný.
"Upokoj sa, ja ťa povediem," priložil mu Sasuke prst k perám a usmial sa. Usmial sa tak nezvyčajne... Neuchihovsky...
"Ty... vieš tancovať?" Naruto sa zatváril prekvapene.
"Samozrejme. Na akadémii nás to predsa učili. Ale ty si nikdy nedával pozor!" Sasuke naviedol jeho dlaň na svoje rameno, jednou rukou ho objal okolo pása a druhou si s ním preplietol prsty.
"Raz, dva tri... raz, dva tri... len sa nechaj viesť, raz dva tri..." šepkal mu. Naruto asi päť minút skláňal hlavu, aby mohol sledovať ich nohy, ale nakoniec to vzdal a nechal sa unášať ľahkou melódiou a Sasukem... Zdvihol zrak a jeho oči sa nečakane stretli s tými Sasukeho.
Až príliš blízko.
"Netvrďte mi, že neviete tancovať, Naruko-sama. Ste pôvabná," Sasuke sa to snažil povedať sarkasticky, ale príliš mu to nevyšlo, pretože to bola vlastne pravda. Len okolo seba krúžili a Sasuke ho viedol stále vášnivejším tempom. Občas ho zaklonil, alebo ho donútil spraviť piruetu.
"Sasuke..." šepol Naruto s prižmúrenými očami a Sasuke nasucho prehltol, ako mu z toho tónu a pohľadu nečakane poskočilo srdce.
"Zachvíľu sa mi z toho zatočí hlava," varoval ho.
"Naruko, musíš to vydržať. Ešte chvíľu. Polovica ľudí už prestala tancovať," upozornil ho na skutočnosť Sasuke.
"To naozaj?" Naruto sa začudovane poobzeral. Bola to pravda. Okrem nich už tancovali len štyri dvojice, ostatní sa vydýchavali a sledovali ich. Buď nemali tak dobrého partnera, ktorý by ich viedol, alebo proste nemali výdrž. Netrvalo dlho a so zvyšujúcim sa tempom hudby sa vzdali ďalšie tri páry tanečníkov. Na parkete zostali už len Sasuke s Naruko a Finn s Lilith. Chlapci v čiernych oblekoch si vymieňali nenávistné pohľady, ani jeden z nich nechcel prehrať.
"Vidrž ešte, Naruto..." zašepkal mu do vlasov. Už zase ho nazval jeho pravým menom.
Zrazu bielovláska v krvavo červených šatách zakopla a spadla na zem, skôr ako ju stihol jej partner zachytiť. Bolo počuť ako celé publikum zadržalo dych.
"Lilith! Si v poriadku?" sklonil sa k nej. Držala sa za hruď, ale kývala hlavou, že jej nič nie je. Nedokázala však už ďalej tancovať. Pre jej krehké telo to bolo príliš rýchle tempo.

"Vyhrali sme, Sasuke! V tejto úlohe sme vydržali najdlhšie a ako jediní sme dostali desať bodov! A tamtým dvom strhli body za to, že Lilith spadla. Takže ak správne počítam, sme na tom rovnako a delíme sa s nimi o prvé miesto!" vzrušoval sa Naruto.
"Len sa hoď do kľudu, ty večne horúca hlava. Ešte nám zostáva jedna úloha. Tak sa hlavne sústreď na jej splnenie," schladil ho Sasuke. Zaujímavé... keď je Naruto smutný, snaží sa ho rozveseliť, ale len čo je aspoň trochu šťastný, snaží sa ho presvedčiť, aby nebol. Uzumaki mal proste až príliš veľké výkyvy nálad, ktoré sa nie a nie ustáliť niekde na neutrále.
"Tak, teraz všetci pozor, schyľuje sa k tretej a teda poslednej aktivite. Radšej sa teplo oblečte, ide sa totiž von," povedal moderátor tajomne a kývol všetkým, nech ho nasledujú na záhradu sídla. Ozval sa zvedavý šum hlasov, nikto asi nečakal, že sa ešte pôjde von.

V obrovskej záhrade panovala takmer úplná tma. Jedinými zdrojmi svetla boli fakle a zimná, nočná obloha, obsypaná hviezdami. V niekoľkometrových rozostupoch tam postávali osamelé záhradné lavičky s látkovými podsedákmi, aby ozdobný kov tak veľmi nechladil. Inštinktívne si všetci súťažiaci posadali na drbné lavičky tak, ako boli spolu vo dvojiciach. Čakajúc na moderátorove ďalšie inštrukcie všetci vydychovali malé obláčiky pary a šúchali si o seba krehnúce prsty.
"Takže, milý súťažiaci, dostávame sa k poslednému kroku pred vyhlásením víťazov tohtoročných Valentínskych hier. Asi by vás zaujímalo, prečo som vás vytiahol v takomto nekresťanskom čase von... Len aby ste boli v obraze, je o päť minút dvanásť... No a práve o to tu ide. Vraví sa, že s kým sa v dnešnú noc pobozkáte za svetla polnočných ohňostrojov, k tomu zostanete až po zbytok života nejakým spôsobom pripútaní. Porotcovia budú chcieť tentokrát vidieť úprimný bozk," vysvetlil moderátor a úspešne tým zamrazil úsmev na tvári oboch chlapcov.
"Počuj, dohodli sme sa, že to spolu vyhráme, ale nemyslíš si, že ten bozk uz je trochu príliš...?" spýtal sa Sasuke neisto. Kto mohol vymyslieť takéto stupídne hry?!
"Samozrejme, že je to príliš! Vykašlime sa na t..." Narutov pohľad sa stretol s Finnovým, ktorý sedel hneď na vedľajšej lavičke. Ten jeho výraz bol taký samoľúby, že to Naruta donútilo stíchnuť. Červenovlások čosi posmešne zašepkal Lilith a tá prikývla.
"Nie, musíme to vyhrať!" zmenil Naruto postoj a otočil sa k Sasukemu s iskričkami v očiach. "Nebude to nič nové, raz už sme sa predsa pobozkali."
"Áno, ale to bolo omylom," Sasukeho prekvapila Narutova náhla zmena názoru, ale napodiv mu to vôbec nevadilo. Naruto bol v tých oranžových nadýchaných šatách naozaj očarujúci. A tie dočervena sfarbené líčka od zimy a lesknúce sa oči od súťaživosti, mu tiež veľmi pristali. Jeho myšlienky zrazu prerušil prvý výbuch, až obaja nadskočili. Na oblohe rozkvitol veľký iskrivý kvet.
"Tak poďme na to," povedal Naruto a naklonil sa k Sasukemu. Tan zavrel oči, ale jediné, čoho sa dočkal, bola krátka pusa na pery.
"Naruto, s týmto nevyhráme a ty to dobre vieš," ozvala sa salva výbuchov, takže Sasukeho slová v nej takmer zanikli.
"Nedokážem to, sme obaja chla..." začal Naruto zúfalo, ale bol prerušený Sasukeho ústami. Tmavovlások ho pevne chytil za ramená, aby mu ani náhodou nenapadlo brániť sa a pomaly mu strčil jazyk do úst. Cítil, ako Naruto zalapal po vzduchu, ale nedalo sa tak celkom určiť, či od zhrozenia, alebo naopak, kvôli tomu, že sa mu to páčilo. Sasukemu o víťazstvo zas až tak veľmi nešlo. Bol síce tiež súťaživý, ale dokázal rozoznať dôležitú vec od blbosti. A toto rozhodne patrilo medzi to druhé. Lenže videl, že Narutovi na tom naozaj záleží, a teda bol ochotný urobiť pre výhru čokoľvek. Obaja mali pri bozku zatvorené oči, takže ohňostrojová nádhera nad ich hlavami zostávala nepovšimnutá. Mohli však cítiť síru, ktorá sa pri vystreľovaní delobuchov uvoľňovala a tá vôňa im zostala v pamäti. Odvtedy vždy, keď zacítili jej typický pach, spomenuli si na túto noc. Takmer všetky dvojice sa už pobozkali, len Sasuke s Narutom zabudli na svet okolo a vnímali len svoje spojené pery.

"S radosťou vám môžem oznámiť, že tu máme dnes dve víťazné dvojice!" vykríkol moderátor, keď už boli všetci opäť v sále a boli radi, že sa konečne môže zohriať v teple. Áno, bolo to tak. Sasuke s Naruko sa delili o prvé miesto s do čierno červena oblečenou dvojicou. Poslednú úlohu splnili s rovnakým počtom bodov, čiže s desiatkou.
"To ste nečakali, čo? Ale poviem vám, že tu môžeme mať len jedného princa a jednu princeznú, takže sa pripravte na poslednú, a to bonusovú, úlohu! Poprosím dve víťazné dvojice, aby prišli sem za mnou, na pódium," vyzval ich moderátor. Finn, Lilitho, Sasuke a Naruko sa postavili k nemu, každá dvojica z jednej strany.
"Takže, keď vás tu už tak pekne mám," obrátil sa k nim, "spomínate si na prvú úlohu? Bola určená chlapcom. Tak aby to bolo vyrovnané, mám tu teraz niečo pre vás, drahé slečny."
Naruto sa strachom zachval a chytil sa Sasukeho ruky.
"Nemáte sa čoho báť, nie je to nič nebezpečné. Stačí, keď poviete, čo máte na svojom partnerovi najradšej," zaskočil ich ďalšou nemožnou úlohou. Podal mikrofón slečne napravo, čiže Lilith.
"Mám pocit, akoby sme boli v nejakej manželskej poradni," pošepol zhrozene blonďák.
"Je to psycho, že? ...týto ľudia majú nejakú poruchu, keď majú potrebu usporadúvať takéto súťaže. Alebo je to nejaká sekta," pritakal Sasuke vážne.
Lilith začala niečo hovoriť svojim neuveriteľne tichým a uspávajúcim hlasom. Hovorila, že je pre ňu Finn jediná opora, ale po pár sekundách ju už nikto naozaj nepočúval. Po tom čo stíchla, zostalo rozpačité ticho. Jej sladký tón hlasu všetkých takmer uspal a teraz chvíľu trvalo, kým sa opäť prebrali. Ozval sa potlesk.
"Teraz poprosím, aby sa vyjadrila Naruko-sama. Povedzte, čo si vážite na vašom sympatickom partnerovi?" moderátor asi čakal vyznania lásky.
"Že je to tá najprotivnejšia bytosť na svete!" povedal Naruto nečakane a snažil sa čo najviac napodobniť dievčenský hlas. Nebolo to nijak ťažké, od prírody ho mal totiž tenký.
"Kakashi-sensei mal pravu. Naozaj si ninja číslo jedna v prekvapovaní ľudí..." zamrmlal si Sasuke pre seba, ale našťastie ho nepočul ani moderátor, lebo Naruto pokračoval.
"Je to človak, ktorý ma za svoju existenciu dokázal vytočiť toľkokrát, koľko sa to nepodarilo niekomu inému. Najprv som ho nenávidela a snažila sa ho poraziť pri každom stretnutí. On ma ignoroval, nebola som preňho ničím. Vďaka nemu som zosilnela. Keď ma konečne začal brať na vedomie a uznal za seberovnú, bola som šťastná..." Naruko sa sladko usmiala a všetky srdcia v hľadisku razom zmäkli.
"Každučký jeden deň mi svojím bytím pomáha posunúť sa daľej. Bez neho by som nebola tam, kde som teraz. A za to sa mu chcem poďakovať," Naruto sa odhodlal a pred všetkými vtisol ohúrenému Sasukemu pusu na líčko.
Ozval sa búrlivý potlesk a radostný smiech moderátora.
"Myslím, že je to jasné, Naruko-chan vyhráva na plnej čiare a ja vás s radosťou môžem prehlásiť za princa a princeznú Valentínskych hier! Víťazmi sa stávajú: Sasuke-kun a Naruko-sama!"

"Sasuke, my sme to naozaj vyhrali!" povedal Naruto užasnuto, keď celá ceremónia skončila a hostia pomaly odchádzali domov. Oni dvaja čakali pred sídlom, kým pre nich príde slávnostný kočiar, ktorý bol tiež jednou z výsad víťazov Valentínskych hier. Ten ich odvezie až späť do Konohy, ale až ráno. Tých niekoľko hodín ešte prespia v tejto dedine.
"A to len preto, že mám tak skvelé rečnícke schopnosti," privlastňoval si zásluhy o víťazstvo Naruto.
"No iste... Keby som nezasiahol, neprešli by sme druhou úlohou," pripomenul mu Sasuke veľavýznamne.
"A inak, ako sa ti bozkávalo s Naruko-chan?" urobil dievčenskú pózu blonďák.
"Ja som sa nebozkával s vymyslenou Naruko. Bozkával som sa s Uzumaki Narutom," odvetil Sasuke, odvracajúc zrak. Skôr ako na to Naruto stačil zareagovať, objavil sa tam Kakashi aj s kočiarom.
"Tak, víťazovia moji, nastupovať!" zavelil. Už pochopili, prečo nezostal na slávnosti aj on. Nechcel počúvať ich sťažnosti ohľadom úloh.

"Konečne doma," potešil sa Naruto, keď v nadskakujúcom dopravnom prostriedku prešli bránou Konohy. "Odteraz som už len Uzumaki Naruto a nikto iný. Hlavne, aby sa tu nikto nedozvedel, za koho som musel byť prezlečený..."
"Ehhh... Naruto? Nerád ti to hovorím, ale myslím, že celá Konoha sa bude zaujímať o to, ako dopadli naši reprezentanti. A myslím, že už vedia, že si sa Hier zúčastnil ty a nie Ino. Aha..." Kakashi mu ukázal titulnú stránku ranného vydania novín.
Naruto so Sasukem sa niekoľko sekúnd nedokázali ani pohnúť, až potom vykríkli, v očiach zdesenie najvyššieho stupňa.
"Heeeeeeee?" oči im padli na obrovský nadpis: VÍŤAZSTVO VO VALENTÍNSKYCH HRÁCH, ZÍSKAVAJÚ SASUKE UCHIHA A UZUMAKI NARUKO.
Pod ním bola fotografia na pol strany, kde boli Sasuke a Naruto zachytení, ako sa bozkávajú pri svetle ohňostroja.

Komentáře