Valentínske hry 1/2

Takže, ako začať... V prvom rade, mám tu pre vás poviedku, ktorú som pôvodne chcela pridať až na Valentína, ale isté okolnosti zapríčinili, že pribudla už dnes. Tie okolnosti sú, že s písaním yaoi a blogovaním končím. Nenávidím lúčenia, tak mi to prosím nerobte ešte ťažšie. Neviem celkom vysvetliť prečo končím... Toto obdobie mám už proste za sebou. Životy ľudí sa menia a ja som si uvedomila, že sa chcem teraz viac venovať rodine a kamarátom a pokúsiť sa dať dokopy rozpadávajúce sa vzťahy... menej času tráviť na internete. Navyše mi to už všetko trochu prerástlo cez hlavu, veď to poznáte, takže mi dlhodobejšia pauza len prospeje. Dúfam, že sa nehneváte, naozaj vás všetkých ľúbim.
Chcem sa veľmi, ale veľmi poďakovať tebe, Mei, že si ma prijala a umožnila mi tak odhaliť nové obzory a vyskúšať si svoje spisovateľské sily. Bez teba, by som nič podobné nezvládla. Obdobie, v ktorom sme spolupracovali bolo v mojom živote veľmi dôležité. Som však rada, že aj naďalej zostaneme kamarátkami J
Ďalej ďakujem všetkým, čo ste moje poviedky čítali, bez vás by som sa neposúvala ďalej. Naozaj obrovská vďaka.
A teraz prosím, žiadny smútok! Nevravím, že o mne už nikdy nebudete počuť :D Nemohla by som náš blog opustiť úplne, keď si predstavím, koľko úsila a času som vložila do poviedok. Budem ho pravideľne navštevovať ako čitateľ a určite občas zahliadnete moje meno pri nejakom peknom komentári ;) A ak by som si niekedy náhodou založila vlastný blog, určite budeme s Mei SB ;)
To je asi všetko zlatíčka, hoci viem, že som nepovedala ani štvrtinu svojich pocitov, ale tak to býva. Nechcela som svoj odchod dať ako samostatný článok, preto tu máťe poviedku na rozlúčku. Inak, je to strašná hlúposť xD bola napísaná v lete na narodeniny mojej malej sestry, preto nečakajte žiadne yaoi. Dokonca som zápasila s myšlienkou, či ju vôbec pridať, ale nakoniec som si povedala, že je to už aj tak jedno ;)
Všetkých vás milujem. Dúfam, že moje pohnútky aspoň trochu chápete. A že ma nezabijete xD
Nebudem hovoriť zbohom, znie to tak oficiálne. Veď predsa neumieram. Pekné čítanie.
A ešte, držím palce Mei, nech sa jej s blogom darí ;)
Dúfam, že som na nič nezabudla :D

Pár: Sasuke x Naruto
Čaká vás: Trochu komédie, vymyslené vedľajšie postavy, shounen-ai
Typ: Jednorázovka



"Sakura-chan? Kam to všetci ideme?" Naruto sa zatváril nechápavo a nedôverčivo nasledoval konožskú mládež, ktorá si to razila k sídlu Piatej Hokage.
"Ani ja neviem," odvetila mu šeptom ružovovláska. "Kakashi-sensei povedal, že máme ísť všetci..."
Kiba zaklopal na dvere a zvnútra sa ozval Tsunadin pevný hlas: "Vstúpte!"
Všetci sa natlačili do nie príliš veľkého priestoru kancelárie a blondýna v zelenom oblečení na nich uprela svoje živé hnedé oči.
"Ste tu všetci?" chcela sa uistiť. Naruto sa s rukami za hlavou poobzeral. Sasuke a Sakura-chan tu boli, tím patriaci Kurenai tiež, a ani Asumov a Gaiou tím nechýbal... Celá ich generácia ninjov a kunoichi sa práve nachádzala v jednej miestnosti.
"Výborne. Asi by vás zaujímalo, prečo som si vás nechala všetkých zavolať. Viete, ide o istú akciu, ktorá sa uskutoční o niekoľko dní. Totiž, feudálny pán sa rozhodol usporiadať večierok, na ktorý je pozvaný jeden ninja a jedna kunoichi z každej dediny v Ohňovej Zemi. Tí budú potom svoju rodnú dedinu reprezentovať v hrách a súťažiach, ktorých sa na slávnosti zúčastnia. Dvojica s najvyšším skóre bude po polnoci vyhlásená za princa a princeznú večierka a získa víťazstvo pre celú svoju dedinu, až pokým sa o rok tieto isté hry nezopakujú a nevyberú sa noví víťazi... Nejde o to, vyhrať, je to len spoločenská akcia všetkých dedín v Ohňovej Zemi, ktorej sa musíme zúčastniť, keďže sme jednou z hlavných dedín. Dnes som si vás sem zavolala, aby sme sa spoločne dohodli, kto nás bude tento rok zastupovať. Mal by to byť niekto z vás. A nerada to hovorím, ale mám také tušenie, že okrem zručností sa bude posudzovať aj vzhľad dvojice, takže..." Tsunade svoju reč prerušila a všetky pohľady sa upreli na Sasukeho. "Presne tak, napadlo mi, že najlepší nápad bude, poslať tam Sasukeho..."
"Mňa?" zažmurkal Sasuke.
"Jeho?!" Naruto sa viditeľne rozčúlil. "Zvládnem toľko čo on, ešte aj niekoľkonásobne viac!"
"To možno áno, Naruto, ale ty máš vo zvyku, dostávať sa do poriadne ošemetných situácií práve vo chvíli, keď sa to najmenej hodí," odrovnala ho Tsunade a všetci vyprskli smiechom. Všetci, až na blonďáka, ktorý si podráždene odfrkol.
"Je tu ešte niekto, kto nesúhlasí s tým, aby sa večierku zúčastnil Sasuke?" spýtala sa a očami prechádzala po mužskom osadenstve miestnosti. Všetci bez záujmu, alebo dokonca vďačne pokrútili hlavami.
"Nemám chuť, zúčastňovať sa nejakých snobských osláv," vyjadril sa Kiba výstižne.
"Dobre teda. Ak ti to nebude robiť problém Sasuke, chcem aby si tam išiel a reprezentoval Konohu," rozhodla.
"Hai," nedalo sa určiť, aký k tomu Sasuke prechováva postoj. Bral to proste ako svoju úlohu a to bolo tak všetko. Niečo ako súťaž zručnosti vo dvojici... To by pre neho nemal byť problém.
"A ktoré dievča vezmeš so sebou, to nechám na vás, každá v niečom vyniká."
"Nie, vďaka, ak si budem musieť dať na seba šaty, tak tam rozhodne ísť nechcem," vzdala sa svojej možnosti ihneď Ten-Ten.
"Ja... Ja by som tam tiež radšej nešla... ak dovolíte..." zašepkala Hinata.
"Tak teda zostávate vy dve..." povzdychla si Tsunade a ukázala na Sakuru a Ino. Čakala, že teraz nastanú zvyčajné problémy.
"Ja pôjdem so Sasuke-kunom, ty veľké čelo!"
"To rozhodne nie, Ino-prasačino!" blondýna a ružovovláska nemali ďaleko k vzájomnej bitke.
"Tak si vyber, Sasuke," nabádala ho Tsunade.
"Je mi to jedno," pokrčil plecami Uchiha, čím poriadne znemožnil obe dievčatá.
Nakoniec museli losovať, inak by sa ďaleko nedostali, a šťastie sa tentokrát usmialo na Ino. Bola z toho šťastím bez seba, zatiaľ čo Sakura mala strašnú zlosť.
"Tsss... Súhlasím s tebou, Sakura-chan, mali by sme tam ísť my dvaja," zašepkal si Naruto pod fúzy tak, že ho nikto nepočul. Nikto okrem Hokage.
"A Naruto pôjde s vami. Ako osobná stráž," oznámila a všetci sa opäť zasmiali.
"Heeej!" zamračil sa Uzumaki. Prečo by mal niekomu robiť osobnú stráž? A ešte k tomu Sasukemu?

"Sasuke-kun, som tak rada, že tu môžem byť s tebou!" rozplývala sa Ino, kráčajúc hneď vedľa čiernovláska. Kakashi-sensei išiel niekoľko krokov pred nimi a Naruto sa naopak urazene držal vzadu. Ako povedala Hokage, Sasuke a Ino boli reprezentanti, Hatake ich dozor a Naruto "osobná stráž." Dá sa povedať, že ho s nimi poslala, len aby ho nahnevala.
"Hapčí!" kýchla si Ino, už niekoľký raz za ich cestu.
"Ino, nie si prechladnutá? Cítiš sa dobre?" obzrel sa za seba Kakashi, ktorému to už tiež pripadalo podozrivé.
"Nie, nie! Som v poriadku, je mi fajn!" ubezpečila ho rýchlo, i keď to tak príliš nevyzeralo. Predsalen, chodiť vo februári v takom tenkom kožúšku, aký mala na sebe, bolo vážne neopatrné. Hlavne keď sa vezme do úvahy, že to robila, len aby sa zapáčila Sasukemu.
"Tak, decká, sme v cieli našej cesty. V tejto dedine sa zajtra budú konať tie súťaže. Niekde sa tu ubytujeme a až do večera vám dám voľno. Môžete si to tu poobzerať, prípadne sa spoznať s ďalšími účastníkmi slávnosti, ktorí tu tiež už určite sú," oznámil im Kakashi.
Bolo vidno, že sa tu niečo chystá. Nasvedčovali tomu rôzne ozdoby na domoch a plagáty, na ktoré sa však Naruto ani nepozrel. Všade sa motalo plno ľudí a to Uzumakiho hnevalo najviac. Chcel si nájsť nejaké tiché miestečko, kde by mohol, nikým nerušene, trucovať. Nakoniec sa mu podarilo nájsť útočisko pri rieke, ktorá pomaly prúdila neďaleko za dedinou. Sadol si tam na breh a niekoľko hodín len hádzal kamienky do lenivej hnedej hladiny. Bola síce zima, ale našťastie nemrzlo. Ako to však v tomto období býva, sivasté počasie chlapca nakazilo pochmúrnou náladou. Zrazu začul akési hlasy z druhého brehu rieky.
"Pozri, vidíš ho? Je z Listovej..." Naruto zdvihol pohľad a zbadal chlapca a dievča, približne v jeho veku. Chlapec mal nápadne červené vlasy a bol dosť vysoký. Mal pekné črty tváre, ktoré však bohužiaľ kazil jeho nafúkaný výraz, takže to, či je pekný alebo nie, bolo dosť diskutabilné.
Dievčina, ktorá sa pridŕžala jeho ramena, bola rozhodne krásna. Jej vzhľad mohol kdekoho úplne očariť, hlavne teda dospelých, lebo vyzerala nevinne a krotko ako bábika. Keď ste sa jej však prizreli lepšie, muselo vás zamraziť až do morku kostí. Mala totiž červené oči. Okrem toho, mala na krátko ostrihané biele vlasy a veľmi svetlú pokožku. Keď ste si dali dokopy dve a dve, došlo vám, že je albín.
"To je náš protivník pri súťažiach? Ak budú všetci vyzerať takto, nemáme sa čoho báť, Lilith," pokračoval posmešne červenovlások.
"Máš pravdu, Finn..." pritakala mu Lilith flegmaticky a nespustila Naruta z očí. Na tvári mala neutrálny výraz, kútiky jemne zvlnené do úsmevu, ako by to tak už mala naučené.
"Čože?!" Naruto vyskočil na nohy. "Čo si to dovoľuješ? Nemysli si, že vyzeráš lepšie odo mňa. A keby aj, na vzhľade predsa nezáleží, dôležitý je výkon!"
"Keď myslíš, že takýmto správaním zapôsobíš na porotcov..." vysmial sa mu Finn diplomaticky.
"Ty kretén... Ja ti ukážem! Kage bunshin no-"
"Héj, usuratonkachi! Čo to tu vyvádzaš?!" zastavila ho Sasukeho ruka. "Zbláznil si sa? Hokage mala pravdu, dokážeš len spôsobovať problémy," vytkol mu a s kamenným výrazom sa otočil k Finnovi a Lilith.
"Naaah, ďalší z Konohy? To je divné..." začudoval sa červenovlasý.
"To je..." prisvedčila mu opäť Lilith a pevnejšie sa mu zavesila na rameno. Zdalo sa, že rozpráva, len keď chce Finnovi prisvedčiť.
"Ktorý z vás bude teda súťažiť?"
"Ja. Sasuke Uchiha," venoval chalanovi jeden odmeraný pohľad a začal Naruta ťahať späť do dediny. Nechcel s nimi mať žiadne ďalšie problémy.
"A držte toho uličníka na uzde! Chcel nás napadnúť," zakričal ich smerom ešte Finn a aj s Lilith sa pobrali preč.
"Ts..." odfrkol si Sasuke, ale nezastavoval sa. "Toto si vážne potreboval? Prečo si sa do nich len tak pustil?" čistil mu žalúdok, ale jeho hlas znel o niečo miernejšie.
"Povedali, že proti nim nemáme šancu!" posťažoval sa Naruto. "A to nie je pravda!"
"Tak nechaj na mňa, aby som im dokázal, kto je lepší, ale až zajtra, nie dnes."

"Dobré ráno!" zobudil chlapcov Kakashi a na tvári, mal nevedno prečo, previnilý výraz. "Mládež, máme problém..." poškrabal sa na zátylku.
"Čo sa stalo?" Sasuke sa zamračene posadil, zatiaľ čo Naruto sa neobťažoval ani otvoriť oči. Nakonic ich šedovlások oboch vytiahol z postele a zaviedol do izby, v ktorej spala Ino.
"Hapčí!!!" ozvalo sa, ešte kým stihli vojsť. S nepríjemným tušením otvorili dvere a naskytol sa im pohľad na Ino, ležiacu na posteli, zabalenú v množstve prikrývok, so studeným obkladom na čele.
"Má horúčku," informoval ich Kakashi, ale asi ani nebolo treba. Bolo to totiž dosť očividné. "Nebude sa môcť zúčastniť večerných hier, takže..."
"Kakashi-sedsei!" ozvala sa so zapchatým nosom. "Prosíb, ja to zvláddeb!" zúfalo sa pokúsila postaviť na nohy, ale spadla späť na posteľ.
"To určite nie, musíš zostať ležať a nabudúce sa teplejšie obliecť," pokúsil sa jej vysvetliť Kakashi a nechal ju sklamane ležať na posteli. "My budeme musieť vymyslieť náhradný plán."
"Tak ma pošlite samotného," navrhol Sasuke ľahostajne.
"To nejde, nechápeš? Sú to súťaže dvojíc. Párov. Potrebujeme za Ino nejakú náhradu. Slávnosť sa oficiálne začína poobede, takže už nestíhame ani poslať po niekoho do Konohy..."
"V tom prípade neexistuje žiadne riešenie..." mudroval Sasuke.
"Omyl! Jedno by tu bolo..." povedal Kakashi tajomne a nenápadne zaletel okom k Narutovi.

"Uaaaaaaaaah! To nemyslíte vážne! Ja to neurobím! Nedonútite ma!!!" ziapal Naruto a odmietal sa pozrieť do zrkadla na svoj odraz.
"Ale Naruto, len sa na seba pozri, vyzeráš naozaj roztomilo," nabádal ho Kakashi s úsmevom. "Musíš to spraviť, je to len jeden večer! Nikto nebude vedieť, že si to ty, predstavíme ťa ako slečnu Naruko Uzumaki."
Naruto si opatrne zložil ruky z očí a na tvári sa mu objavil zdesený výraz.
"Nie! To nejde... Určite prídu na to, že nie som dievča!" prezeral si svoj momentálny vzhľad. Bol oblečený do oranžových plesových šiat s nariasenou sukňou a stiahnutým korzetom, ktorý mu vytváral ženské krivky. Na hlave mal parochňu rovnakej farby ako boli jeho skutočné vlasy, vyčesanú do dvoch vysokých copov. Ino sa vďačne chopila toho, že mu spraví make-up, takže bol už aj nalíčený.
"Kawaii..." vyvalil Sasuke oči. Netušil, že z Naruta môže byť taká kráska.
"Prestaň! Ja nemám byť kawaii, veď som chalan!" zapišťal Uzumaki hystericky a mal nutkanie udrieť Sasukeho po hlave.
"Už viem, Naruto... Ak tam dnes pôjdeš a budeš predstierať, že si Naruko - reprezentantka Konohy, tak ťa potom pozvem na rámen," pokúsil sa ho podplatiť Kakashi.
"To nestačí," zavrtela hlavou blondýna v odraze zrkadla.
"Tak ti budem rámeny kupovať celý týž-nie, celý mesiac!" dušoval sa Kakashi. Teraz už Naruto nemal inú možnosť, musel súhlasiť.

Vonku sa začínalo šeriť, keď sexy tmavovlások v obleku a krásna plavovláska vošli do obrovského sídla feudálneho pána. Prichádzali ako jedni z posledných, takže väčšina ľudí už bola v obrovskej sále. Bol v nej veľký krištáľový luster a na jednom konci pódium. Po okrajoch celej miestnosti stáli stoly s rozličnými pokrmami a nápojmi.
"Už viem, kde strávime celý večer," potešil sa Naruto a ťahal Sasukeho k stolom, oblúkom sa pritom vyhnúc tanečnému parketu.
"Naruto, správaj sa ako dáma! Nemôžeš sa tu začať len tak napchávať," zastavil ho Sasuke a obzeral sa okolo seba. "Pozri, všetci sa tu správajú veľmi slušne, musíme byť ako oni."
"Ale my nemôžeme byť ako oni!" povedal blonďák v parochni trochu hlasnejšie a radšej začal šepkať, keď sa naňho akýsi starý pán vo fraku pobúrene otočil.
"Nemôžeme byť ako oni, ak si si nevšimol, sme tu jediný chlapčenský pár! Bože, to je tak trápne..." celý červený sa začal obzerať a najradšej by hneď ušiel. V tých podpätkoch by sa však asi najprv dolámal.
"Ale to tu nikto nevie, tak nás neprezraď Naruto," precedil Sasuke skrz zaťaté zuby.
"Tak mi prestaň hovoriť Naruto! Lebo ma tu vážne niekto spozná! Som Naruko..." hádal sa s ním chlapec v šatách a sledoval čo robia všetci ostatní hostia. Väčšina sa zdržiavala pri stoloch s občerstvením, ale bolo už aj pár takých, čo sa zvŕtali na tanečnom parkete.
Osadenstvo tvorilo asi tucet párov, približne v ich veku a ostatok boli dospelí, takže sa dalo ľahko rozoznať, kto patrí medzi súťažiacich a kto sa bude len prizerať, prípadne fandiť.
"A to sme si mysleli, že v tejto maškaráde budeme priťahovať pozornosť," usmial sa blonďák. Zdalo sa, že mať na sebe prepychové a výstredné kostýmy, bolo jednou z výsad tejto oslavy a Naruto so Sasukem na tom zatiaľ neboli ani zďaleka tak zle. "Prečo musím mať tú parochňu? Mohol som jednoducho spraviť svoje Orioke no jutsu a problém by bol vyriešený. Takto musím mať vypchávky..." sťažoval sa stále.
"Nevydržal by si v tej podobe celý večer. Stala by sa nejaká nehoda a zrazu by sa tu objavil Uzumaki Naruto," vysvetlil mu to logicky Sasuke.
"Grrrr..." blonďák sa pri tej predstave dosloav zhrozil. "Tak fajn. Nejde o výťazstvo. Proste to tu nejak vydržíme do vyhlásenia víťazov a budeme môcť ísť domov."
"Súhlas," prisvedčil Sasuke, no len čo to dopovedal, ocitli sa priamo zoči voči dvojici, ktorú tak celkom nechceli stretnúť.
"Aah, to si ty... Sasuke Uchiha, nemýlim sa?" ozval sa uštipačný hlas Finna. Podobne ako Sasuke, bol oblečený do čierneho, len s tým rozdielom, že mal okolo krku červenú kravatu, ktorá perfektne ladila s jeho vlasmi a šatami dievčaťa vedľa neho. Lilith mala na tvári stále ten svoj nezúčastnený výraz, vlasy pekne vyfúkane. Ako dvojica vyzerali očarujúco.
Naruto mu na to privítanie chcel odfrknúť niečo pekne štipľavé, ale Uchiha mu nenápadne stúpil na nohu.
"Správne. Toto je Naruko, ešte sa nepoznáte ukázal na Naruta, ktorý si zrejme práve uvedomil, ako teraz vyzerá a začervenal sa až po uši. Finn ho určite spozná! Dojde mu, že Naruko je v skutočnosti ten chlapec zo včera!
"Teší ma," usmial sa na Naruko. "Toto je Lilith a ja som Finn," zdalo sa, že nemá ani najmenšie podozrenie. "No, som zvedavý, ako sa umiestnite. My sa chystáme získať prvé miesto... Odkáž potom svojmu prudkému kamarátovi, nich si z prehry vašej dediny nič nerobí, lebo nás dvoch len tak niekto neporazí..." Lilith na súhlas neprítomne prikyvovala.
"Ehm, ehm ...zmrd..." odkašľal si Naruto.
"Ako prosím?" obrátil naňho Finn svoje úzke zlatisté oči.
"Nič som nepovedal-a" ubezpečil ho so žiarivým úsmevom. Bude si musieť zvyknúť, hovoriť o sebe v ženskom rode.
"To sa ešte uvidí," schladil červenovláska Sasuke. "Nesúď knihu podľa obalu."
"Práve že, dnes áno. Ide predsa najmä o vzhľad dvojíc a o to, ako sa k sebe hodia..." vyviedol ho z omylu Finn.
"Čo tým myslíš?" nechápal Sasuke.
"Aha," Finn ukázal na obrovský nápis nad pódiom. Stálo tam:

VITAJTE NA VALENTÍNSKYCH HRÁCH!

Komentáře